14 Juny 202.- L’Ajuntament d’Aielo de Malferit, en la figura de la Tinent d’Alcalde,  Araceli Belda i Vila, i  l’empresa Global Omnium Medioambiente, SL, que gestiona al municipi el servei de l’aigua, han signat un protocol conjuntament amb la Asociación Contra el Cáncer, per a donar 1€ per cada usuari que es passe a la factura electrònica.

En la signatura del protocol i la presentació de la campanya han estat presents, a més de la Tinent d’Alcalde Araceli Belda, el Director Comunicació de GOMSL, Elías Colom i el President de AECC, D. Tomás Trenor.

Tant la Tinent d’Alcalde de Aielo de Malferit com el President de AECC, han indicat que “es tracta d’un acord molt sostenible i alineat amb els objectius del ajuntament. Des del Consistori i GOMSL,  difondrem aquest projecte per a reduir la petjada de carboni. Tindrem la nostra factura en format digital i gràcies a l’estalvi que es produeix, lluitarem contra el cancer en el municipi”. La campanya per a fomentar l’abandó del rebut de paper pretén reduir el consum de matèries primeres, d’energia, de residus i evitar emissions de CO₂ al medi ambient.

Per aquest motiu, la intenció de GOMSL  és que bona part dels seus clients , uns 2.260, es passen a la factura electrònica. Aquesta iniciativa beneficiarà a AECC, una de les entitats amb més arrelament a la ciutat i que més ajuda presta a famílies.

Durant la signatura del protocol s’ha indicat que s’informarà a tots els usuaris del servei de la possibilitat de passar-se a la factura electrònica, “hi haurà publicitat en els mitjans de comunicació i s’informarà els clients de la ciutat en les cartes que reben fins ara”, tal com han assenyalat en la signatura.

De fet, el 7% dels abonats de GOMSL  ja reben aquest tipus de factures en els seus dispositius mòbils o adreces de correu electrònic. La idea, en paraules de l’empresa, és aconseguir el 50% dels clients, la qual cosa suposaria que prop de 1.150 es passarien a aquesta mena de rebut. La mesura tindrà una durada d’un any, al llarg de tot aquest 2021.