L’Ajuntament de Algemesí, en la figura de la seua alcaldessa, Marta Trenzano, i l’empresa Aguas de Valencia, que gestiona al municipi el servei de l’aigua i el calevegueram, han signat un protocol conjuntament amb Càritas, per a donar 1€ per cada usuari que es passe a la factura electrònica.

En la signatura del protocol i la presentació de la campanya han estat presents, a més de l’alcaldessa, el Director d’Global Omnium, Elías Colom i el representant de Càritas de la Parròquia d’Algemesí. També ha estat present el regidor d’Urbanisme Edgar Bresó.

Tant l’alcaldessa de Algemesí, Marta Trenzano, com el regidor Edgar Bresó, han indicat que “es tracta d’un acord molt sostenible i alineat amb els objectius del ajuntament. Des del Consistori i Aguas de Valencia ,difondrem aquest projecte per a reduir la petjada de carboni. Tindrem la nostra factura en format digital i gràcies a l’estalvi que es produeix, lluitarem contra la pobresa en el municipi”. La campanya per a fomentar l’abandó del rebut de paper pretén reduir el consum de matèries primeres, d’energia, de residus i evitar emissions de CO₂ al medi ambient.

Per aquest motiu, la intenció de Aguas de Valencia és que bona part dels seus clients a Algemesí, uns 15.000 , es passen a la factura electrònica. Aquesta iniciativa beneficiarà a Càritas, una de les entitats amb més arrelament a la ciutat i que més ajuda presta a famílies necessitades.

Durant la signatura del protocol s’ha indicat que s’informarà a tots els usuaris del servei de la possibilitat de passar-se a la factura electrònica, “hi haurà publicitat en els mitjans de comunicació i s’informarà els clients de la ciutat en les cartes que reben fins ara”, tal com han assenyalat en la signatura.

De fet, el 10% dels abonats de Aguas de Valencia a Algemesí ja reben aquest tipus de factures en els seus dispositius mòbils o adreces de correu electrònic. La idea, en paraules de l’empresa, és aconseguir el 50% dels clients, la qual cosa suposaria que prop de 12.000 usuaris de Algemesí es passaren a aquesta mena de rebut. La mesura tindrà una durada d’un any, al llarg de tot aquest 2021.