• “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure” pretén posar de relleu els avantatges ambientals, saludables i econòmics de deixar de consumir aigua envasada
  • La campanya inclou un concurs, una exposició, un espectacle teatral, el lliurament de 3.500 botelles de vidre reciclat o l’organització de rutes guiades i tasts d’aigua entre altres activitat

Posar de relleu els avantatges ambientals, saludables i econòmics de deixar de consumir aigua envasada i aprofitar més l’aigua de l’aixeta d’Ontinyent. Aquest és l’objectiu de “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure”, la campanya impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa gestora del servei d’aigua potable local, #EGEVASA, per que incloura tot un seguit d’activitats entre els mesos de setembre i octubre.

En l’acte de presentació de la campanya, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “l’aigua potable d’Ontinyent ofereix totes les garanties de seguretat i qualitat per al seu consum, un consum que comporta tot un seguit de beneficis per a les persones i per a l’entorn que volem posar de relleu. A més volem fer-ho de manera interactiva amb tot un seguit d’activitats involucren directament a la ciutadania”, assenyalava.

Així, al voltant de la campanya “Aigua d’Ontinyent” es realitzaran una sèrie d’accions des de setembre fins el proper desembre. Entre les activitats programades es troba un concurs de microrrelats, un espectacle a l’aire lliure a la Plaça Santo Domingo el proper diumenge 22 de setembre, una exposició a la Casa de la Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara així com altres accions divulgatives com una ruta patrimonial del tram urbà del riu programada per al proper 28 de setembre, una ruta per l’antic traçat d’abastiment del Pou Clar prevista per al 5 d’octubre així com visites a la Barbacana i al Molí Descals. Dintre de la “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure” també s’han previst conferències i diversos tallers on l’aigua, el reciclatge i la sostenibilitat seran els principals protagonistes.

Des de l’inici de la campanya, a més,  l’Ajuntament d’Ontinyent i Egevasa repartirán gratuïtament més de 3.500 botelles de vidre reciclat i cantimplores amb el lema de la campanya, que aniran  acompanyades d’un tríptic on es mostren les raons per a beure aigua de l’aixeta,  una comparativa dels costos associats al consum  d’aigua envasada versus a la de l’aixeta, i remarcant que l’aigua del l’aixeta també és un producte segur i saludable.

Des d’Egevasa,  el gerent de l’empresa, Miquel Àngel Ferri, destacava que “els avantatges de deixar de  consumir aigua envasada s’enmarquen  principalment en tres ambits: ambiental, ja que permet lareducció d’envasos de plàstic i minimització del cost energètic associat a la producció dels mateixos; saludables, ja que el procés de potatbilització de l’aigua aporta una qualitat sanitària que compleix amb les normatives de l’organització mundial de la salut i la Unió Europea; i econòmic, ja que la producció d’aigua envasada comporta una despesa addicional d’aigua, una important despesa energètica i la generació d’emissions associades als seu procés de producció i entrega al consumidor, procés que necessàriament fa que tinga un cost molt més elevat que l’aigua de l’aixeta”, assenyalava.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, llançava una crida a la població a sensibilitzar-se amb la importancia de l’aigua i el seu consum responsable, així com a  evitar el foment de l’ús del plàstic, “qüestions on cada granet de sorra, cada aportació de cada persona compta, per a entre totes i tots aconseguir un medi ambient millor”, manifestava. Gandia també incidia en què la campanya s’emmarca dintre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides en l’Agenda 2030 i que l’Ajuntament d’Ontinyent desenvoluparà durant els propers anys.